O nas
Witamy w naszej restauracji.
Aby przybliżyć Wam odrobinę francuskiej kultury, wybraliśmy gastronomię, tę szlachetną i tradycyjną sztukę, która celując w Wasz żołądek, tak naprawdę stara się dotrzeć do Waszego serca.
Mamy nadzieję, że spodoba się Państwu nasza kuchnia.
Bon appétit !
Dobra kuchnia to przede wszystkim dobre produkty
Kulinaria to ważna sztuka w każdej tradycyjnej kulturze, ale żeby ją wysublimować trzeba mieć dobre, świeże produkty.
Z wielką starannością Szef Kuchni wybiera wszystkie produkty, które wykorzystje w swoich przepisach.
W miarę możliwości preferujemy lokalne zaopatrzenie, opierając się na sieci polskich specjalistów.
Szef kuchni
Antoine Lopez
Antoine, pochodzący z Poitier (region nowej Akwitanii) to prawdziwy pasjonat gotowania.
Pierwsze kroki stawiał jako kucharz w brasserie i tradycyjnych francuskich restauracjach, aby ugruntować swoje umiejętności.
Przez kilka lat pracował w kuchniach cateringowych oraz w wysokiej jakości zbiorowym żywieniu.
W celu rozwoju i pielęgnowania swojej pasji do gotowania, ewoluował w restauracjach z 1, 2, a następnie 3 gwiazdkami Michelin. Te doświadczenia przyniosły mu rygor, dyscyplinę oraz innowacyjne i perfekcyjne techniki kulinarne.
W swojej nowej restauracji "Le Petit Paris" Antoine będzie oferował Państwu możliwość skosztowania autentycznej kuchni francuskiej o tradycjnych korzeniach.