top of page

O nas

Witamy w naszej restauracji.

 

Aby przybliżyć Wam odrobinę francuskiej kultury, wybraliśmy gastronomię, tę szlachetną i tradycyjną sztukę, która celując w Wasz żołądek, tak naprawdę stara się dotrzeć do Waszego serca.

Mamy nadzieję, że spodoba się Państwu nasza kuchnia.

Bon appétit !

Champ de blé

Dobra kuchnia to przede wszystkim dobre produkty

Kulinaria to ważna sztuka w każdej tradycyjnej kulturze, ale żeby ją wysublimować trzeba mieć dobre, świeże produkty.

Z wielką starannością Szef Kuchni wybiera wszystkie produkty, które wykorzystje w swoich przepisach.

W miarę możliwości preferujemy lokalne zaopatrzenie, opierając się na sieci polskich specjalistów.

Szef kuchni
Antoine Lopez

Antoine, pochodzący z Poitier (region nowej Akwitanii) to prawdziwy pasjonat gotowania.

Pierwsze kroki stawiał jako kucharz w brasserie i tradycyjnych francuskich restauracjach, aby ugruntować swoje umiejętności.

Przez kilka lat pracował w kuchniach cateringowych oraz w wysokiej jakości zbiorowym żywieniu.

W celu rozwoju i pielęgnowania swojej pasji do gotowania, ewoluował w restauracjach z 1, 2, a następnie 3 gwiazdkami Michelin. Te doświadczenia przyniosły mu rygor, dyscyplinę oraz innowacyjne i perfekcyjne techniki kulinarne.

W swojej nowej restauracji "Le Petit Paris" Antoine będzie oferował Państwu możliwość skosztowania autentycznej kuchni francuskiej o tradycjnych korzeniach. 

Repas gastronomique
bottom of page